Algemeene voorwaarde

ALGEMENE VOORWAARDEN
Algemene voorwaarden voor de verkoop en levering van producten voor bedrijven (B2B)
Artikel 1. Definities
Onder deze algemene voorwaarden wordt het volgende verstaan:
Leverancier: het bedrijf genoemd in artikel 2 van deze voorwaarden;
Koper: degene die een overeenkomst aangaat met de leverancier;
Partijen: de leverancier en de afnemer samen;
Overeenkomst: iedere overeenkomst tussen leverancier en klant;
Product: door de vervoerder geleverde roerende zaken;
Schriftelijk: per e-mail, bericht via elektronisch apparaat of post.
Artikel 2. Identiteit van de ondernemer
Bedrijf: SPM Kozijnbouw
Locatieadres: De Akker 7, Hengelo, 7552 EX
Telefoonnummer: 0031683395552
E-mailadres: info@spmkozijnbouw.com
Btw-identificatienummer: NL00347767B76
KvK-nummer: 80724124
Artikel 3. Toepassing
3.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, overeenkomsten, bestellingen en producten die door de leverancier of een persoon die namens hem handelt, worden geleverd.
3.2. Aanvullingen en/of wijzigingen zijn slechts geldig indien deze schriftelijk door de leverancier zijn bevestigd.
3.3. Algemene of afwijkende voorwaarden van de klant of derden worden uitdrukkelijk uitgesloten.
Artikel 4. Aanbiedingen en aanbiedingen
4.1. Alle aanbiedingen en aanbiedingen kunnen vrijelijk worden afgewezen, onder meer wat betreft prijs, levertijd en leveringsoptie, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen.
4.2. Een aanbieding of aanbieding is maximaal [selecteer één: week/maand] geldig, tenzij in de aanbieding of aanbieding een andere termijn is vermeld.
4.3. Aanbiedingen en aanbiedingen gelden niet voor nabestellingen, tenzij partijen dit uitdrukkelijk overeenkomen.
Artikel 5. Monsters, tests en modellen
5.1. Indien de klant een monster, model of proefversie van het product heeft ontvangen, kunnen daaraan geen andere rechten worden ontleend, tenzij hij uitdrukkelijk heeft afgesproken dat het te leveren product volledig bij hem past.
5.2. Afbeeldingen, aantallen, afmetingen, gewichten en omschrijvingen in de aanbieding, offerte, prijslijst of op de website van de leverancier dienen uitsluitend ter informatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Artikel 6. Acceptatie De bieder behoudt zich het recht voor om het bod of de aanbieding binnen 3 (drie) dagen na aanvaarding door de koper te herroepen, zonder dat de koper daaraan enige rechten kan ontlenen.
6.2. De mondelinge aanvaarding van de koper bindt de leverancier slechts indien de koper deze schriftelijk bevestigt.
6.3. Na acceptatie stuurt de leverancier een schriftelijke bevestiging van de bestelling, inclusief de factuur voor de eerste aanbetaling.
6.4. Indien het na aanvaarding voor de uitvoering van de overeenkomst noodzakelijk is de inhoud van de overeenkomst te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen dit tijdig en in onderling overleg aanpassen.
6.5. Kleine afwijkingen van het product zijn acceptabel. Ook als de fabrikant na het sluiten van de overeenkomst het model wijzigt, heeft de leverancier het recht het gewijzigde model te leveren.
Artikel 7. Prijzen
7.1. De prijs is, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, gebaseerd op de prijzen geldig op het moment van het sluiten van de overeenkomst, exclusief BTW, leveringskosten, vrachtkosten en andere kosten.
7.2. Een onvoorzienbare stijging van de koopprijs van het product of onderdelen daarvan bij het uitbrengen van een aanbieding door de leverancier of bij het tot stand komen van de koop- en leveringsovereenkomst kan een prijsverhoging tot gevolg hebben.
7.3. De koper heeft als gevolg van een dergelijke prijsverhoging het recht de overeenkomst te ontbinden, tenzij de verhoging het gevolg is van een wettelijke bepaling.
7.4. Eventuele belastingen en kosten die op de transactie van toepassing zijn, worden aan de klant in rekening gebracht.
7.5. Indien de door de koper te betalen verzend- en expeditiekosten, verzekeringskosten, belastingen, invoerrechten en andere overheidsheffingen, zowel in binnen- als buitenland, na het sluiten van de overeenkomst stijgen, is de leverancier gerechtigd deze tegen zijn eigen prijzen door te berekenen. .
Artikel 8. Levering
8.1. Levering vindt plaats via DAP (Delivered At Place), tenzij anders aangegeven.
8.2. De door leverancier opgegeven levertijden zijn indicatief en kunnen niet als fatale termijn worden beschouwd, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen. Vertraagde levering geeft de koper geen recht om de levering te weigeren of schadevergoeding te vorderen.
8.3. De levertijd gaat in op het moment van de eerste vooruitbetaling door koper aan leverancier.
8.4. De klant is verplicht het product af te nemen op het moment dat de leverancier het levert of laat bezorgen, of op het moment dat het product volgens de overeenkomst voor de klant beschikbaar is.
8.5. Indien de koper de afname weigert of nalatig is met het verstrekken van de voor acceptatie noodzakelijke informatie of instructies, is de leverancier gerechtigd het product op te slaan voor rekening en risico van de koper.
8.6. Leverancier is te allen tijde gerechtigd onder rembours te leveren. Indien de koper levering onder rembours weigert, is hij verplicht alle daaruit voortvloeiende kosten te voldoen.
8.7. De leverancier heeft het recht het product in termijnen te leveren en individueel te factureren.
Artikel 9. Aansprakelijkheid
9.1. Leverancier heeft uitsluitend recht op vergoeding van schade die rechtstreeks en uitsluitend voortvloeit uit opzet of grove schuld van leverancier.
9.2. De aansprakelijkheid van de leverancier kan nooit hoger zijn dan het factuurbedrag.
9.3. De leverancier draagt zorg voor een adequate aansprakelijkheidsverzekering. Een eventuele vergoeding kan nooit hoger zijn dan het maximale uitkeringsbedrag van deze verzekering.
9.4. De koper verplicht zich de leverancier te vrijwaren van alle aanspraken tot schadevergoeding van derden.
Onvoorziene werkzaamheden die buiten het contract of de in de offerte vermelde prijsopgave vallen zijn niet gedekt door het contract of de offerte. Bij problemen als constructiefout(en) en/of gevaarlijke situatie(s) (zoals asbest) is de consument verantwoordelijk voor de kosten die gepaard gaan met het elimineren van de (constructiefout(en) en/of gevaarlijke situatie(s) en zullen de monteurs niet doorgaan met het werk voordat de problemen zijn opgelost. Tevens blijft de verplichting tot betaling onverminderd, inclusief extra transport- en werkzaamheden.
9.5. In geen geval is de leverancier aansprakelijk voor gevolgschade, gederfde winst, besparingen of schade aan derden.
Artikel 10. Risico-overgang
Het risico van verlies of beschadiging van het product gaat over op de koper op het moment dat het product juridisch en/of feitelijk in het bezit van de koper komt en daarmee in de macht komt van de koper of een door de koper gemachtigde derde.
Artikel 11. Verjaringstermijn
Eventuele schadevergoedingsrechten van afnemer jegens leverancier vervallen in ieder geval 12 (twaalf) maanden na de gebeurtenis waaruit de aansprakelijkheid direct of indirect voortvloeit. Dit sluit het bepaalde in artikel 6:89 BW niet uit.
Artikel 12. Onderzoek en klachten
12.1. Alle eventuele gebreken dienen binnen 14 (veertien) dagen na levering schriftelijk te worden gemeld, onder nauwkeurige opgave van de aard en reden van de klachten. Direct waarneembare fouten dienen binnen 48 uur schriftelijk te worden gemeld.
12.2. Bij kwaliteitsklachten moeten de gereclameerde goederen met schriftelijke toestemming voor onderzoek worden teruggezonden.
12.3. Bij een klacht dient de datum en het nummer van de betreffende factuur te worden vermeld.
2.4. Klachten schorten de betalingsverplichting van de koper niet op.
12.5. Indien de klacht gegrond blijkt te zijn, heeft de leverancier het recht om:
de. het verstrekken van een in onderling overleg vast te stellen geldelijke compensatie; obsessie
B. met behoud van de oorspronkelijke overeenkomst binnen 4 (vier) weken een nieuwe levering uitvoeren, in welk geval het defect geleverde product moet worden geretourneerd.
12.6. Na het verstrijken van de in lid 1 genoemde termijn beschouwt de koper het geleverde product als geaccepteerd.
Artikel 13. Eigendomsvoorbehoud
13.1. Het geleverde product blijft eigendom van de leverancier totdat de koper volledig aan zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan.
13.2. Tot die tijd is de koper niet gerechtigd het product te verpanden, te verkopen, te vervreemden of op enige andere wijze te bezwaren.
13.3. De leverancier heeft het recht het product terug te nemen indien de koper niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoet.
13.4. Indien de leverancier een beroep doet op eigendomsvoorbehoud, wordt de overeenkomst ontbonden en heeft de leverancier recht op schadevergoeding, gederfde winst en rente.
Artikel 14. Betaling
14.1. Betaling vindt plaats volgens de volgende betalingsvoorwaarden:
de. na bevestiging van de bestelling materiaal kost van het totaalbedrag;. De consument heeft het recht, en is verplicht om bij de opleveringen de geleverde producten en diensten te inspecteren. Als de klant fouten of tekortkomingen opmerkt, moet hij de ondernemer binnen 3 kalenderdagen schriftelijk op de hoogte stellen. Als de klant dit niet doet, wordt het project als voltooid en geaccepteerd beschouwd. Indien de werkzaamheden niet volledig zijn uitgevoerd of het glas beschadigd is, mag de consument 5% van de factuurprijs inhouden, tot het herstel is uitgevoerd.
14.2. Alle betalingen dienen te geschieden op de door de leverancier opgegeven bankrekening, zonder aftrek van kosten of kortingen.
14.3. Indien de klant niet binnen 8 (acht) dagen na de vervaldatum betaalt, wordt hij van rechtswege geacht in verzuim te zijn zonder dat enige ingebrekestelling vereist is.
14.4. Indien de koper te laat komt, is de leverancier gerechtigd de wettelijke rente van 8% voor handelstransacties in rekening te brengen vanaf de dag van de vertraging, waarbij een gedeelte van de maand als hele maand wordt gerekend.
14.5. In geval van vertraging is de koper verplicht de juridische claimbehandelingskosten en eventuele schadevergoeding aan de leverancier te betalen. De schadebehandelingskosten worden berekend op basis van de regeling Buitengerechtelijke Incassokosten
14.6. Indien de afnemer failliet gaat, uitstel van betaling aanvraagt of faillissement uitspreekt, zijn de vorderingen van de leverancier onmiddellijk opeisbaar.
14.7. Indien de koper weigert mee te werken aan de uitvoering van de overeenkomst, is hij alsnog verplicht de overeengekomen prijs aan de leverancier te betalen.
Artikel 15. Afrekening
De klant doet afstand van de verantwoordelijkheid jegens de leverancier
De koper doet afstand van het recht om zijn schuld aan de leverancier te verrekenen indien de koper een vordering heeft op de leverancier.
Artikel 16. Overmacht, beëindiging en opschorting van de overeenkomst
16.1. De leverancier is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting indien hij daartoe niet in staat is als gevolg van omstandigheden die niet aan de schuld van de leverancier te wijten zijn en die noch krachtens de wet, contractueel noch op grond van de publieke opinie aan de leverancier kunnen worden verweten.
16.2. Onder overmacht wordt – naast wat in de wetgeving en de rechtspraktijk is gedefinieerd – vooral verstaan: oorlog, terrorisme, import- of exportverboden, stakingen, brand, epidemieën en valutaschommelingen.
De basis voor garantie is de Nederlandse wetgeving met betrekking tot levering aan consumenten. De verleende garantie geldt onverminderd de rechten die de consument heeft op basis van de wet. Gegronde klachten, binnen de garantietermijn, waarbij wij het defect hebben kunnen (laten) onderzoeken, lossen we samen op. De garantie is uiteraard alleen geldig bij gebruik onder normale omstandigheden. De duur van de garantie is per deel als volgt: 10 jaar, Kozijnprofiel 10 jaar, Kleurechtheid (Wit/Creme) 10 jaar, Overige kleuren 10 jaar, Kunststof gevelelementen 10 jaar, Glas 2 jaar, Deurpanelen 2 jaar, Beslag voordeur 2 jaar, Hang & Sluitwerk 2 jaar, Horren 2 jaar, Werkzaamheden van de ondernemer
Schade als gevolg van onjuiste installatie, misbruik, normale slijtage of natuurrampen valt niet onder de garantie. Er kan geen aanspraak worden gemaakt op de garantie indien: 1. Bij beschadiging door opzet, of door nalatigheid; 2. Bij onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud; 3. Bij normale slijtage; 4. Een betaling niet, of niet volledig voldaan wordt binnen 30 dagen na de factuurdatum, dan vervalt de garantie automatisch; 5. Bij beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing / montage handleiding; 6. Sprake is van een van buiten komend onheil, zoals blikseminslag, stroomuitval, natuurrampen enz.; 7. De ondernemer niet (of niet binnen 14 kalenderdagen) in de gelegenheid is gesteld voor onderzoek van de klacht en het eventueel herstellen van het gebrek. 8. Bij reparatie door een derde partij.
Artikel 13 - Aansprakelijkheid De ondernemer is niet aansprakelijk voor indirecte en/of gevolgschade die voortvloeit uit het transport of de installatie van de producten. 16.3. De leverancier heeft het recht zich op overmacht te beroepen indien genoemde omstandigheden zich voordoen bij de fabrikant, importeur of andere leverancier van wie leverancier de producten betrekt.
16.4. Indien de koper één van zijn verplichtingen uit de overeenkomst niet nakomt, failliet gaat, surséance van betaling aanvraagt of onder vermogenstoezicht wordt geplaatst, heeft de leverancier het recht de overeenkomst te ontbinden en de goederen zonder rechterlijke tussenkomst terug te vorderen. Dit laat het recht op vergoeding van door de leverancier geleden schade onverlet.
16.5. Indien de afnemer één van zijn verplichtingen jegens de leverancier niet nakomt, heeft de leverancier het recht de leveringen geheel of gedeeltelijk op te schorten of stop te zetten.
16.6. In geval van opschorting of ontbinding kan de leverancier onmiddellijke betaling eisen van de reeds geleverde producten ter uitvoering van de overeenkomst en van de gemaakte kosten in een redelijke waarde.
Artikel 17. Overdracht van rechten
De koper mag de rechten en verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien niet aan een andere partij overdragen, tenzij partijen dit uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Deze bepaling heeft materiële gevolgen volgens § 3:83 (2) van het BW (Burgerlijk Wetboek - Burgerlijk Wetboek).
Artikel 18. Intellectuele eigendom
18.1. De door de leverancier verstrekte documenten, zoals afbeeldingen, productbeschrijvingen en brochures, zijn uitsluitend voor gebruik door de klant en mogen zonder uitdrukkelijke toestemming van de leverancier niet openbaar worden gemaakt, gedupliceerd of aan derden worden bekendgemaakt.
18.2. Indien de klant deze bepaling schendt, heeft de leverancier het recht een boete te eisen die maximaal het volledige contractbedrag bedraagt.
18.3. Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst bij de leverancier een intellectueel eigendomsrecht ontstaat, komt dit recht uitsluitend toe aan de leverancier. De klant verkrijgt uitsluitend het niet-exclusieve en niet-overdraagbare gebruiksrecht waarin deze voorwaarden of de wet voorziet.
18.4. De leverancier is niet verantwoordelijk voor claims of claims wegens inbreuk op auteursrechten, licenties, merkenrechten, modellen en andere rechten van derden.
18.5. De leverancier heeft het recht om de naam en het logo van de klant te gebruiken voor referentie- en promotiedoeleinden.
Artikel 19. Registratie van persoonsgegevens
19.1. De persoonsgegevens van de klant en alle relevante personen worden vastgelegd in het klantenbestand van de leverancier.
19.2. De leverancier bewaart zo min mogelijk persoonsgegevens en bewaart in het bijzonder geen bijzondere persoonsgegevens conform artikel 9 lid 1 van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).
19.3. De leverancier geeft zonder toestemming van de koper geen persoonsgegevens door aan derden, tenzij dit wettelijk verplicht is.
Artikel 20. Juridische status van de koper
Indien een persoon in eigen naam een overeenkomst met de leverancier aangaat, terwijl hij spreekt ten behoeve van de rechtspersoon, eenmanszaak, commanditaire vennootschap of andere derde waarop de koper een rechthebbende heeft, wordt hij geacht te hebben gehandeld namens genoemde entiteit. Ook in dit geval zijn zij gezamenlijk verantwoordelijk voor het contract.
Artikel 21. Toepasselijk recht
21.1. Op de overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Bij eventuele geschillen is de rechter in het arrondissement waar de leverancier gevestigd is bevoegd.
21.2. De rechterlijke vernietiging van één of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden laat de geldigheid van de overige bepalingen onverlet. Een ongeldig verklaarde bepaling zal worden vervangen door een bepaling die zo dicht mogelijk aansluit bij wat de leverancier oorspronkelijk bedoelde.
Artikel 22. Versies en deponering van voorwaarden
22.1. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd ten kantore van de Kamer van Koophandel . onder nummer en gepubliceerd op de website van de leverancier.
22.2. Bij het uitbrengen van een aanbieding of het doen van een aanbieding wordt aan de koper een kopie van de voorwaarden gehecht.
22.3. Leverancier heeft het recht een nieuwe versie van de algemene voorwaarden te publiceren. Kleine wijzigingen kunnen op elk moment worden doorgevoerd. Bij ingrijpende wijzigingen zal de leverancier de klant specifiek informeren. Gewijzigde voorwaarden zullen bekend worden gemaakt
Vanaf de kennisgeving van de gewijzigde voorwaarden verstrijken ten minste 30 dagen voordat de wijzigingen in werking treden.
Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld/voor het laatst gewijzigd op 01/01/2023